3. Nagrada za dokumentarni film od strane stručnog žirija

Datum objave: 11. 10. 2018.

Ove godine videodružina BezVizije i OŠ Vladimir Nazor ima izuzetnu čast da je na nedavno održanoj 56.reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece uvršteno 2 ( od 4 koja smo poslali ) filma u službenu konkurenciju. Ukupno je bilo 89 filmova u konkurenciji od 254 pristiglih. Revija se održavala u Bol na Braču, 4.-7.10.2018.

Filmovi koji su uvršteni u konkurenciju su: Čvrsta volja (igrani trajanje 9′ 07”, sudjelovali Dario Ćato, Kristian Kovačević, Matija Čakalović, Voditelji Ante Karin, Mladen Damjanović, Klub/škola/grupa Videodružina OŠ “Vladimir Nazor”, Slavonski Brod)
i dokumentarni Hitchock iz Podvinja (dokumentarni; trajanje 10′ 15”,sudjelovali :Kristian Kovačević, Matija Čakalović, Voditelji Ante Karin, Mladen Damjanović, Klub/škola/grupa Videodružina BezVizije, Slavonski Brod)

Hitchock iz Podvinja sinopsis: U prigradskom naselju Podvinje živi gospodin Hrvoje Mužević koji uzgajajući njemačke doge počinje snimati dugometražne filmove sa životinjama, a najviše sa psima. Filmovi u kojima sudjeluje njegova obitelj, brojni prijatelji i različite životinje s vremenom su osvajali nagrade na Trash festivalu i to nagrade publike i žirija. CIlj mu je snimati nešto zabavno, a izazov je snimati bez kompjuterske animacije i sa što manje efekata.

Kristian Kovačević:Ove godine sudjelovao sam u snimanju nekoliko filmova, a ovaj mi je jedan od najdražih. Snimajući pse koji su odlično istrenirani na nekoliko lokacija mogao sam se s njima i malo igrati, jer i kod kuće imam psa. Malo me iznenadio Hrvoje kad je velika doga skočila na mene i cijelog me polizala.

Čvrsta volja sinopsis: Dva dječaka zajedno idu isti razred. Zajedno idu u školu i druže se. Patrik je sklon nezdravom načinu života. Ne pazi na prehranu, a na satu tjelesnog odgoja nije u stanju izvoditi vježbe zbog pretilosti i lošeg načina života. Pozivi prijatelja da promjeni životne navike na žalost nemaju kod Patrika pozitivne učinke te na kraju završi u bolnici.
Kristian Kovačević:Snimanje filma mi predstavalja velki izazov. Obožavam biti iza kamere, a ovaj put snimajući scenu na snijegu uhvatio sam kadar gdje Dario pogađa Patrika grudom snijega čak dva puta.

Na filmovima su radili učenici: Kristian Kovačević, Dario Ćato, Matej Čakalović.
Na reviji su sudjelovali učenici Đaković Gabrijel i Marko Balaško, voditelji Ante Karin i Mladen Damjanović

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.