Međunarodna kajak-kanu regata Slavonski Brod 2018.

Datum objave: 07. 5. 2018.

Dana 6.5.(nedjelja) održala se tradicionalna Međunarodna kajak-kanu regati Slavonski Brod 2018.domaćin i organizator KKK Marsonia.

U ekipnom plasmanu najuspješniji je bio KKK Marsonia, ispred KKK Olimpika, oboje iz Slavonskog Broda.

Regatu je svečano otvorio gradonačelnik Mirko Duspara istakavši da su brodski kajakaši, ne samo ponos grada Slavonskog Broda, već i cijele Hrvatske, a da ova međunarodna regata koja je uvrštena u kalendar natjecanja Svjetskog kajakaškog saveza, dokazuje vrijednost ovog najtrofejnijeg sporta u Slavonskom Brodu. Poželio je svim kajakašima da sljedeću regatu dočekaju uz novi objekt kajak-kanu kluba koji je trenutačno u izgradnji.

Presjednik Kjak kanu kluba “Marsonia” Zdenko Jambrešić istaknuo je dugu povijest održavanja regate unatrag 65 godina, a predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković poželio je svim natjecateljima sreću i dobre rezultate. Na početku programa uslijedile su tri memorijalne utrke u spomen preminulih članova Ivice Blaževića, Vedrana Ribića i Ivana Vrhovca.

Održano je 28 utrka na 500 i 2000 metara na kojima je sudjelovalo više od 200 kajakaša iz 16 klubova Hrvatske te Mađarske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U ekipnom plasmanu najbolji je bio KKK Marsonia (96 bodova), drugi Olimpik (64), a treće i četvrto mjesto podjelili su KKK Hariz Suljić iz Brčkog i Sava iz Gradiške (BiH).